Plan og strategier

Ett av utviklingsmålene i gjeldende samfunnsplan er å ha en bærekraftig økonomi og tjenesteproduksjon. Dette budsjettet og økonomiplanen viser at vi må endre tjenesteproduksjonen, vi må redusere ressursbruken og vi må snu alle steiner for å bli økonomisk bærekraftige. Det blir et viktig arbeid for sentraladministrasjonen i 2023, ikke minst å få synliggjort valg og muligheter for å bli økonomisk bærekraftige. Dette skal gjøres i tett samarbeid med sektorene. Bærekraftig økonomi er nødvendig for å kunne ha en stabil, god og bærekraftig tjenesteproduksjon som ivaretar innbyggernes behov over tid. Det er en grunnpilar for å kunne få til utvikling og er således viktig for at vi skal kunne nå de andre målene vi har satt oss.

Sentraladministrasjonen har også ansvar for utarbeiding av plan for samskaping og tjenesteutvikling. Målet er en helhetlig plan for hvordan Molde kommune skal jobbe med utvikling og hvordan vi skal involvere sivilsamfunnet i dette arbeidet.

Det jobbes nå med utforming av næringsplan for Molde kommune. Denne blir viktig med tanke på utviklingsmålet om at Molde er et attraktivt samfunn i vekst og skal være Norges mest næringsvennlige kommune. I 2023 skal det gjennomføres lederutviklingsprogram for alle ledere med personalansvar, i henhold til tiltak i strategisk kompetanseplan. Ledelse i økonomisk vanskelige tider vil være et viktig element i dette lederutviklingsprogrammet.

Vis undermeny