Status

Sektoren omfatter fire enheter: byggesak og geodata, samfunn og plan, Molde bydrift og stabsenheten kommunalsjef teknisk, plan og miljø.

Byggesak og geodata behandler søknader om fradeling av eiendom, seksjonering og byggesøknader. I tillegg jobbes det med tilsyn i byggesaker. Det jobbes også med oppmåling, adressering og matrikkelføring. Enheten har også ansvaret for saksbehandling og administrering av eiendomsskatt og en rekke miljøspørsmål.

Samfunn og plan har oppgaver innen arealplanlegging, samferdsel, landbruk og naturforvaltning. Enheten jobber med å utvikle kommunens egne arealplaner og behandling av private arealplaner. Mye av ressursene innen samferdsel brukes innenfor Smart Mobilitet. Landbruk knytter seg til oppgaver innen skogbruk og jordbruk, i tillegg kommer oppgaver med viltforvaltning.

Enhetsleder for samfunn og plan sluttet i august 2022. Inntil videre er enhetsleder for byggesak og geodata også enhetsleder for samfunn og plan. Ordningen vil bli evaluert i 2023.

Molde bydrift forvalter, drifter og vedlikeholder kommunal veg, friområder og parkeringsplasser. I tillegg driver enheten et kommunalt verksted. Enheten har et omfangsrikt og bredt ansvarsområde, noe som er utfordrende både som forvalter og tjenesteleverandør. Utbygging i kommunen fører til stadig økning i oppgaver, samtidig som tilgang på ressurser er svært begrenset.

Stabsenheten har hovedsakelig oppgaver innen grunnerverv, tilskudd til næringsvirksomhet, boligpolitisk arbeid og oppfølging av store investeringsprosjekt. Enheten har spesiell finansiering av to tiltak over driftsrammen i 2022 og 2023: utbedring av trafikale forhold i Kvamkrysset og bredbåndsutbygging Midsund.

Det er stor etterspørsel etter tjenestene fra sektoren og det er følgelig behov for streng prioritering av ressursene. Den største utfordringen sektoren har er å levere på alle oppgaver som er vedtatt skal gjennomføres, da det er et gap mellom økonomiske forutsetninger og etterspurt leveranse. Rammene for sektoren gjør mange og viktige leveranser vanskelig.

Det jobbes kontinuerlig med nye måter å utføre arbeidsoppgavene på. Fokus er interne prosesser og samhandling på tvers av enheter og sektorer og foretak. I dette arbeidet har samhandling med eksterne vært positivt. Endringene har gitt resultater som betydelig reduksjon av saksbehandlingstid for byggesaker. Dette er et viktig bidrag i å nå målet om å bli Norges mest næringsvennlige kommune.

Sektoren har samlet sett økonomisk balanse når vi korrigere for spesielle hendelser og forsinkelser i 2022-budsjettet. Men det er oppgaver og tjenester som ikke blir utført i det volum og til den kvalitet som er ønskelig.

Vis undermeny