Reduksjoner i driftsramme

Det er nødvendig med rammetrekk for å bidra til balanseringen av budsjettet og ikke minst økonomiplanen fra 2025–2027. Med unntak av sektor for helse og omsorg så håper vi at rammetrekkene ikke må økes etter 2024. Sentraladministrasjonen får et rammetrekk på 3,1 mill. kroner årlig. Oppvekst, kultur og velferd får et rammetrekk på 29,5 mill. kroner. Teknisk, plan og miljø får et rammetrekk på 1,8 mill. kroner. Molde eiendom KF og Molde kirkelig fellesråd får rammetrekk på henholdsvis 2,9 mill. kroner og 0,6 mill. kroner.

Helse og omsorg får ikke rammtrekk i 2024, men får rammetrekk på 25,2 mill. kroner fra 2025 og ut perioden. Sektoren sliter med et stort merforbruk, og først må vi klare å balansere drifta og fjerne dette merforbruket, før ny rammetrekk gis. Per nå har ikke sektoren nok tiltak til å dekke anslått merforbruk for 2024, og et ytterligere rammetrekk anses da som lite realistisk å få til i 2024. Men i 2025 er det mest sannsynlig ikke mulig å unngå rammetrekk for helse og omsorg da disposisjonsfondet, i verste fall, kan være brukt opp. Sektoren må iverksette nok tiltak i løpet av 2024 slik at de klarer rammetrekkene i 2025.

Under kapitelet om tjenesteproduksjon finner dere tabeller som viser tiltak som er nødvendig for at den enkelte sektor skal komme i balanse. Det vil si nødvendige tiltak for både å svare ut rammereduksjonene i budsjettet og merforbruk i dagens drift. Snarvei til tabellene finner dere ved å klikke på sektor under.

Vis undermeny