Planer og strategier

Arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel for den nye kommunen startet våren 2019. Kommuneplanens samfunnsdel er en omfattende og sentral plan som vil gi retning og føringer for utvikling av kommunen de kommende årene. Planen legger også føringer for prioritering av planarbeid i kommunen. Prioriterte planoppgaver inngår i kommunal planstrategi.

Kommuneplanens samfunnsdel baserer seg på FNs bærekraftsmål. Arbeidet er organisert med god medvirkning. Sent i 2019 og tidlig i 2020 ble det blant annet gjennomført to folkemøter i hver av de tre tidligere kommunene. Planene for medvirking måtte endres som følge av koronapandemien, og har i stor grad skjedd gjennom digital kommunikasjon etter mars 2020. Hovedutvalg teknisk, plan, næring og miljø godkjente endret fremdriftsplan for arbeidet i mai 2020, hovedsakelig som følge av pandemien og konsekvensene den hadde og har for gode medvirkningsprosesser. De interne prosessene har kunnet gå tilnærmet som planlagt høsten 2020.

Arbeidet med kommunal planstrategi bygger på det samme kunnskapsgrunnlaget som kommuneplanens samfunnsdel, og pågår parallelt. Som en del av arbeidet med ny planstrategi, skal det også etableres et nytt og helhetlig plan- og styringssystem for Molde kommune.

Både kommuneplanens samfunnsdel og kommunal planstrategi skal vedtas våren 2021.